Nouni van Arnhem

(Not) In My Backyard
We worden constant met een stroom aan geluidsinformatie geconfronteerd, en toch zijn er geluiden die daarin niet thuishoren. Er lijkt weinig privacy te zijn in wat je van jezelf en de ander laat horen. Wat deel je wel en wat niet? Maak je bewuste keuzes in wat je toevoegt aan de constante stroom informatie? Zijn we ondertussen alles gewend? Of zijn er nog geluiden die ons uit deze ruis wakker schudden omdat ze er niet helemaal welkom zijn?

Van achter een hek (uit een miniatuur huisje?) komen geluiden de voorbijganger tegemoet. Geluiden die thuishoren in de geborgenheid tussen vier muren en die je niet meteen deelt met anderen. De passant krijgt via geluiden een intieme inkijk in de persoonlijke levenssfeer van verschillende mensen, op een zo subtiel mogelijke, integere manier. Niet als provocatie maar net als weerwoord voor hoe openlijk we al dat andere delen en ondergaan, vaak zonder nadenken. Want is die openheid er eigenlijk wel? En tot hoever willen we ons voor de informatie van anderen openstellen? Hebben we echt last van die constante informatiestroom van anderen, waarbij men roepen, tieren, lachen, brullen, schelden niet schuwt. Of voelen we ons daar misschien juist wel veilig bij? Veiliger dan wanneer dat grote lawaai plaatsmaakt voor zachtheid, voor rauwe ongefilterde klanken van die ander. 
Is er iemand die mee wil nadenken over een visuele uitvoering? Ik vraag me nog af of de kracht van een combinatie met visueel werk zou zitten in het ook visueel meenemen naar die intieme, persoonlijke levenssfeer. Of dat hierin juist het andere uiterste getoond kan worden als contrast: de constante stroom aan prikkels waarin heel veel persoonlijke informatie zonder nadenken wordt gedeeld. Nog veel ruimte voor inbreng en gesprek dus! 

Een gedachte over “Nouni van Arnhem

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: