Mark Boen

Elke dag wandelt een zakenman naar zijn werk en komt die een dakloze tegen die hem om geld vraagt. Elke dag negeert deze man de dakloze en zet zijn tocht naar het werk verder. Op een dag merkt de man na het negeren van de dakloze een steentje in zijn schoen. Hij stopt doet zijn schoen uit, houdt het ondersteboven en er valt een steentje uit. ‘s Anderdaags wandelt hij weer naar zijn werk, negeert de dakloze en merkt hij dat er weer iets in zijn schoen zit. Hij stopt, doet zijn schoen uit, houdt het ondersteboven en er vallen een paar steentjes uit zijn schoen. Hij doet zijn schoen weer aan en zet zijn tocht verder. Dit herhaalt zich de volgende dag, hij passeert de dakloze, negeert hem en even later moet die stoppen omdat er iets in zijn schoen zit. Bij het uitdoen van de schoen ziet de man dat de steentjes groter worden, hij verbaast zich dat zulke stenen in zijn schoen belanden. Als hij de volgende dag terug verschijnt negeert hij de dakloze weer en weer wordt hij opgehouden door iets in zijn schoen. Hij doet de schoen uit en kijkt wat eruit valt, er blijkt niets in zijn schoen te zitten. Op het moment dat die zijn tocht wil verderzetten rolt er een grote steen naar beneden die hij maar net kan ontwijken. Als hij de volgende dag terug verschijnt op zijn traject gunt hij de dakloze geen blik maar net wanneer hij de dakloze voorbij wandelt rolt er weer een grote steen naar beneden. Hij houdt de steen tegen en rolt de steen terug naar boven. De laatste dag van de week komt de zakenman de dakloze voorbij en in een moment van empathie geeft hij de man geld. Dat is het moment dat die zijn trip naar het werk verder kan zetten zonder oponthoud.

Toelichting:

Dit project is geïnspireerd op het verhaal van Sisyphus die door de Griekse goden gestraft werd door zijn hoogmoed en voor de rest van zijn bestaan een blok marmer de berg moet opduwen. Steeds weer moet die de steen omhoogduwen en toch zal het hem nooit lukken om zijn taak te volbrengen.

Totstandkoming:

Via film en fotografie. In eerste instantie denk ik eraan om alle beelden met de steentjes en de grote steen fotografisch beeldmateriaal te gebruiken en de rest te filmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: