Alexander

Voor de Rhythm and Noise opdracht wil ik graag verborgen speakers plaatsen op het grijze Operaplein en hier (natuur)geluiden in een 24uur cyclus op laten afspelen. 
Het lijkt me interessant om te zien wat voor een effect dit heeft op de passanten. Ik hoop hiermee de voorbijgangers bewuster te maken van het omgevingslawaai waar zij zich in bevinden.


Het nieuwe Operaplein is compleet uit steen opgetrokken, er bevindt zich hier geen enkel groen. Wel heeft de architect de verlichting als een aantal abstracte ‘bomen’ vormgegeven. Deze “bomen” vragen er naar mijn idee gewoon om speakers in te hangen. Het nieuwe plein houdt de gemoederen aardig bezig in Antwerpen. Zo was er al een grootschalige petitie om meer bomen te plaatsen, klaagt men over de verkeersveiligheid en is het het “afbrokkelende beton en scheve voetpaden” men een doorn in het oog. De ideale locatie lijkt mij!

Qua samenwerken zie ik hier veel mogelijkheden. Ik kom graag in contact met de foto en film cursisten om ideeën uit te wisselen. Dit alles is slechts een idee; ik sta uiteraard ook open om iets volledig anders te doen. Heb je hier ideeën over? Ik lees de berichten onder deze blog en mailen kan op; samenwerkenDKO@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: