Serge Maes

Beste medemafkezen, 
Wat betreft het project Rhythm & Noise:
Eerst wat logistieke zaken: 
GELUID
Ik heb een hele reeks gitaarpedaaltjes die we in een project kunnen gebruiken om geluid/noise mee te manipuleren. Dit is vaak een stuk inspirerender dan met software werken. Zowat alles is voorhanden: overdrive, distortion, fuzz, octave, autofilter, echo en delay, compressor, wah, flanger, phaser, chorus, vibe,… Zie hieronder een selectie, ik heb er nog een stuk meer. 

FOTOGRAFIE EN FILM
Ik heb daarnaast ook een hele reeks analoge camera’s voorhanden: Mamiya 6 en 7, Rolleiflex GX, Pentax 645, Hasselblad 202FA, Horseman 45FA (4X5 inch), Fujifilm TX-1 (aka Hasselblad XPan), Leica M6, etc. EN een hele diepvriezer vol film: printfilm, diafilm, zwart-wit waar we mee kunnen spelen. 
En materiaal om mee te filmen ook natuurlijk want ik zit bij de richting film- en videokunst. Whodathunk? 

IDEËEN
Even een snelle brainstorm:
– Ik denk aan de noise die mijn gitaren creëeren wanneer ik voor een computer zit (ik probeer hier in de komende dagen nog een staal van te uploaden). Een hemeltergend probleem, totdat je een project zoals Rhytm&Noise voorgeschoteld krijgt. Lijkt me interessant om daar iets mee te doen, het gaat hier op een manier immers om beeld (monitor) dat noise genereert. 
– Ik keek bij me thuis rond me en bedacht ineens dat er vrij veel hoopjes ‘noise’ lagen. Door de corona lockdown uiteraard, zou anders NOOOOIT gebeuren. Hieronder een paar voorbeeldfoto’s. Dus beelden van noise. Die bijvoorbeeld achter mekaar kunnen gemonteerd worden zodat ze kunnen getoond worden in een bepaald ritme. 
– Wat zou het geven wanneer we al die gitaarpedaaltjes aan mekaar aansluiten? De meeste van deze pedaaltjes genereren immers noise uit zichzelf… En dat dan koppelen aan beeld (hoe weet ik nog niet). 
– Kunnen we geluid gebruiken om de ontspanknop (dus de sluiter) van een camera te bedienen (dus geluid gebruiken als trigger om beeld te maken)?  

Voelt iemand zich aangesproken door iets van dit alles? Drop me a line: sergemaesantwerpen@gmail.com of 0497049068. Ik sluit ook graag aan bij een reeds bestaande groep ter versterking. 
BTW, ik wil gerust materiaal uitlenen als iemand denkt iets te kunnen gebruiken (of wanneer je stiekem altijd al eens een Mamiya 7 heb willen uitproberen… now’s your chance!). 
Groeten, Serge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: